Wel vraagt ​​een dakbedekking volgens zijn vorm: schuin, plat, afgeronde


Het plaatsen van een dak is een arbeidsintensieve operatie die de know-how van gekwalificeerde vakmensen vereist. Nieuwbouw, volledige renovatie of doe-het-zelf-werk, een beroep doen op dakdekkers staat garant voor kwaliteitswerk en een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet.

Hier geven wij u wat advies over hoe u uw dak moet bouwen. De plaatsingstechniek zal afhangen van de vorm van uw dak en de gebruikte materialen.

Let erop dat een hellend dak anders is dan een rond of plat dak. Hetzelfde geldt voor het leggen van tegels, dat verschilt van het leggen van leisteen.

Om bijvoorbeeld een dak met houten dakpannen te plaatsen, moeten de shingles in verschillende lagen op elkaar worden gestapeld, afhankelijk van de helling van het dak.

Het is ook noodzakelijk te weten hoe de helling van een dak moet worden berekend om tot de installatie te kunnen overgaan. Bij deze berekening wordt rekening gehouden met het dakbedekkingsmateriaal, de breedte van het dak, het aantal dakhellingen, enz.

Het plaatsen van een dak is geen eenvoudige operatie, vandaar dat een beroep moet worden gedaan op vaklui om dit volgens de regels van de kunst uit te voeren.

De verschillende installatiegevallen

Hoe installeer je een zinken dak op een afdak?

Het opnieuw dakbedekken van een huis hangt af van de gebruikte materialen, maar ook van het soort dak, of het nu een lessenaarsdak (een dak met één helling), een plat dak of een rond dak is.

De installatie van een zinken dakbedekking op een enkelzijdig dak moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om een performant en esthetisch resultaat te verkrijgen. Bij de lengte van het zinken paneel moet rekening worden gehouden met de helling.

Vóór de plaatsing moet worden nagegaan of het type geraamte geschikt is voor een zinken dak, aangezien dit materiaal onverenigbaar is met koolstofstaal, eikenhout, pleisterwerk of cement. U moet caissons plaatsen in de richting van de helling, een panlat maken, de panlatten plaatsen en dan de zinken pannen van onder naar boven plaatsen. Tenslotte moet u de voegafdekkingen bovenop de bestaande installaties aanbrengen.

Hoe installeer je een plat dak?

Een plat dak kan worden geëxploiteerd en omgevormd tot een plat dak. Het platte dak bestaat uit een dragende structuur, waterdichting en thermische isolatie. Elke stap moet voldoen aan nauwkeurige installatievoorschriften om de functies van bescherming, doorlaatbaarheid en weerstand te garanderen.

Allereerst moet de draagconstructie worden gemonteerd door de juiste maten te nemen en de balken te bevestigen. Vervolgens moet de pleister worden aangebracht om de isolatie te bereiken en moeten de isolatielagen worden gelegd.

Om te voorkomen dat er vocht in het huis komt, kiest u voor hoogwaardige oplossingen en gebruikt u bitumen, een waterdicht dekzeil of een laag asfalt.

Herinnering: doe bij uw dakrenovatie of dakopbouw beroep op een vakman om u een kwaliteitsvol resultaat te garanderen.

Hoe installeer je een stalen dak?

Het dak kan gemaakt worden met dakpannen, leien of staal. Als u kiest voor een zinken dak, moet u er rekening mee houden dat dit een dak is van gevouwen U-vormige staalplaten. Deze staalplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Wat de voor- en nadelen betreft, heeft het stalen dak een lange levensduur, het is sterk en licht. Het heeft echter weinig thermische isolatie en is gevoelig voor vervuiling.

Voor de installatie worden de stalen panelen rechtstreeks op het regelwerk bevestigd met behulp van stalen schroeven.

Hoe installeer je een betonnen dak?

Origineel, solide en efficiënt, het betonnen dak biedt vele voordelen. Het is waterdicht en beschermt het huis tegen slecht weer. Het bevordert ook de energieprestaties. Maar het leggen van betontegels vereist een stevige structuur om het gewicht van dit materiaal te dragen. De tegels worden van onder naar boven gelegd. De nokpannen worden met schroeven bevestigd.

Om de juiste prijs voor de installatie van een betonnen dak te weten te komen, vraagt u verschillende offertes aan en vergelijkt u de aanbiedingen.

Hoe installeer ik een polycarbonaat dak?

Polycarbonaat panelen zijn licht van gewicht en zeer goedkoop. Ze zijn bestemd voor een veranda, voor garages of voor een tuinhuisje en ze worden bevestigd door middel van verbindingsprofielen.

Het wordt gelegd in de richting van de balken, altijd schuin. Daarom moet bij de berekening van de helling voorzichtig te werk worden gegaan. Let ook op de Velux-ramen en de schoorsteenkanalen. De profielen worden vervolgens bevestigd met schroeven of spijkers.

Er wordt ook een lijmlaag aangebracht om de afvoer van regenwater mogelijk te maken.

Hoe installeer je een tinnen dak?

Allereerst moet het te bedekken oppervlak worden voorbereid door het dak en de helling op te meten. De platen worden van onder naar boven gelegd, van het uiteinde van het dak naar de top. Deze platen worden op elkaar gelegd en vervolgens met schroeven of schroeven en bouten vastgezet om een volledige rij te vormen.

Gebruik het juiste materiaal en wees voorzichtig dat u de tegels niet beschadigt bij het boren.

Aarzel niet om een offerte aan te vragen en vertrouw uw werk toe aan een dakdekkersbedrijf dat al uw projecten kan uitvoeren: isolatie, dakreparatie, plaatsing van dakbedekkingsmaterialen, plaatsing van vensters, vervanging van plaatstaal, renovatie, herstellingen, optimalisering van de thermische prestaties van het dak, plaatsing van zonnepanelen, enz.

Hoe installeer je een zinken dak?

Voor het bedekken van een zinken dak zijn geen voegen nodig. De installatie is vrij ingewikkeld, dus moet er een professionele dakwerker worden ingeschakeld. Het dak moet vóór de installatie geïsoleerd zijn. Vervolgens worden caissons geplaatst in de richting van de helling. Op de strekken worden latten bevestigd, gevolgd door panlatten.

Tenslotte worden de zinkplaten van onder naar boven tussen elke strook gelegd. Aan het eind worden de scharnieren afgedekt.

Hoe breng ik isolatie aan onder het dak?

De zolder vormt een zone van energieverlies. Het aanbrengen van isolatie onder het dak is een ingenieuze oplossing om verloren zolderruimte en verbouwde zolderruimte te isoleren en het energieverbruik ervan te optimaliseren.

U kunt deze energierenovatiewerken financieren met de energiepremie of Maprimerénov’.

Dus hoe isoleer je je dak? Controleer eerst of uw dakstructuur in goede staat is en of deze niet poreus is. Installeer vervolgens een dakonderlaag vanaf de onderkant naar de nok toe.

Dakisolatie kan eenlaags of meerlaags zijn met de installatie van verschillende isolatieniveaus (glaswol of steenwol). Gebruik gecertificeerde isolatie om de betrouwbaarheid van de isolatie te garanderen. Knip de isolatie uit en pas het aan uw dakbedekking aan. Het is flexibel, dus u zult geen probleem hebben om het tussen de dakspanten te installeren.

Voor al uw werkzaamheden verdient het de voorkeur vergelijkende offertes aan te vragen. Wees u ervan bewust dat u, als u via een erkende RGE dakdekker gaat, financiële steun kunt krijgen.

Leer ook meer over

 

 

 

Recent Posts