Dakwerken en dakwerkers offerte aanvragen prijzen vergelijken


dakdekkers vergelijken en de beste prijzen krijgen

Herinnering: Professionals betalen om uw project te ontvangen en met u te ruilen. Als u er een hebt uitgekozen, gelieve ze te beantwoorden.

Wat voor dakwerk u ook overweegt, bij ons kunt u gemakkelijk en gratis een vrijblijvende offerte aanvragen bij ambachtslieden en bedrijven in uw regio.

Voorbeeld van door de dakdekkers voorgestelde werkzaamheden: Dakdiagnose, Asbestverwijdering, Onderhoud en reiniging van daken, Reparatie van dakpannen, Buitenisolatie van daken, Renovatie van een zinken dak, Waterdicht maken van een groendak, Behandeling van de dakstructuur. Etc.

Voorbeelden van dakbedekking offertes

Renovatie dakbedekking

Een deken aan het eind van zijn leven die poreus is geworden. Het frame en de isolatie zijn in uitstekende staat. De eigenaar wil dezelfde soort traditionele regionale tegels.

 • Dakpannen 65m².
 • Verwijdering van het oude dak
 • Reiniging en consolidatie
 • Dakbedekking bestellen en plaatsen
Pakket voor reiniging, ontschuiming en onderhoud

Een leien dak dat ongeveer 15 jaar oud is, in een bosrijke omgeving. De eigenaar wenst regelmatig onderhoud en behandeling tegen mossen en korstmossen.

 • Dak in leisteen 112 m2
 • Manuele dakreiniging met borstel en biologisch afbreekbare detergenten
 • Snelwerkende ontschuimer + spoeling
 • Speciale leisteen waterafstotend
 • Dakinspectiebezoek (dakbedekking, isolatie en raamwerk)
 • Arbeid, voorraden, beveiliging inbegrepen
 • Door Qualibat gecertificeerde dakdekker in Isère
Vervanging van een tegelbekleding voor fotovoltaïsche panelen

Een onlangs gekocht huis: de eigenaar wil renoveren volgens de normen van de ecoconstructie en wil zonnepanelen op zijn dak installeren om zijn energiefactuur te verlagen.

 • Op een huis met één verdieping
 • IAB-installatie van zonnepanelen met mechanische tegels: volledige installatie, batterijstappen en aansluiting
 • Doelstelling 6 kWp
 • Vervanging van beschadigde tegels
 • Door RGE+HQE gecertificeerde dakdekker in de Var-afdeling
 • Arbeid, voorraden, beveiliging, drop-off en vervoer inbegrepen

* De bovenstaande citaten zijn voorbeelden. U moet deze prijzen niet als referentie nemen. Het is raadzaam om rechtstreeks met de dakdekker te spreken om uw persoonlijke prijsopgave te bepalen. Zoals in onze gids staat, kan de prijs variëren naar gelang van vele criteria.

Werkzaamheden rond het dak

Leggen / bedekken / installatie

De installatie van een dak (raamwerk, dakbedekking, isolatie, waterdichting, ventilatie…) vereist echte knowhow: materialen, technieken en naleving van de veiligheidsnormen.

Reiniging / Onderhoud

Mosverwijdering, waterafstotende behandeling, sanering, ventilatie en onderhoud: een dakdekkersspecialist weet hoe u de levensduur van uw dak kunt verlengen.

Reparatie/renovatie

Of het nu om een dak of een onderdak gaat, een dakreparatie is altijd delicaat en moet met voorzorgsmaatregelen worden uitgevoerd. Vraag een gratis offerte voor een aangepaste renovatie.

Diagnose / Advies

Het kiezen van de juiste bekleding voor uw frame, isolatiebehoeften en PLU is een zaak voor professionals. Voor de installatie van bepaalde daken moet een haalbaarheidsstudie worden verricht en moeten normen in acht worden genomen. Laat ons u adviseren en begeleiden.

De experts: vakmensen en ambachtslieden

 • Dakdekker: de dakdekker geeft vorm aan de dakbedekkingsmaterialen en houdt rekening met alle mogelijke aspecten om een kwaliteitsvolle dakbedekking te kunnen plaatsen. Hij helpt u het juiste dakbedekkingsmateriaal te kiezen naargelang uw wensen en het type dak dat u hebt. Het helpt u bij de keuze van de installatietechniek en de plaats van elk element. Hij stelt alles in het werk om de regels inzake capillariteit, waterdichtheid, thermische en akoestische isolatie, ventilatie, onderdak, bevestiging van de dakbedekking en eventuele dilatatie na te leven. De professionele dakwerker is ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de reiniging van uw dak. Hij kan ook uw dakbedekking renoveren of repareren.
 • Zingler: de taak van een zinkwerker, of zinkdakker, bestaat uit het verzorgen van de zinkwerken. De zinkwerker werkt samen met de dakdekker aan de installatie en het onderhoud van waterafvoerwerken, waaronder de installatie van goten en goten. De verzinker zorgt voor de waterdichting en de afdaling van regenwater door overeenkomsten te ontwerpen tussen de verschillende elementen van het dak (dakbedekking, ramen, gootstukken, ventilatiekanalen …). Hij heeft tot taak platen te vormen en te monteren door lassen of nieten. De zinkwerker werkt met staal, aluminium, roestvrij staal, koper, zink… om dakafvoeren, goten te ontwerpen…

Welke vragen moet u uw vakman couvreur stellen ?

Neem zo veel mogelijk contact op met de vakman die uw dakdekkersbestek zal uitvoeren. VOORDAT u tekent: daarna is het te laat! De geringste twijfel moet worden weggenomen voordat de dakdekkersraming wordt ondertekend.

Op de bouwplaats
Hoeveel ambachtslieden zullen er zijn? Zijn het werknemers of onderaannemers? Zijn ze verzekerd? Wordt er voor hun reizen en maaltijden gezorgd?
Wat is de status van de beroepsverzekering van de vakman?
Zullen de sporen die op de bouwplaats zijn achtergelaten, worden hersteld?
Wie heeft de leiding over de bouwplaats en hoe kan ik hem bereiken?
Voldoen de PBM’s aan de normen voor dakwerkzaamheden?
Is een vorkheftruck echt onontbeerlijk, zou een goedkopere steiger niet voldoende pas zijn ?

Over zijn kwalificaties en persoonlijke gegevens
Vorige projecten? Klantreferenties ?
Financiële geschiedenis van het bedrijf ?
Labels en certificeringen volgens de materialen ?
Training ?
Specialiteit (kleipannendakbedekking, stalen troggen, groendakbedekking) ? Nieuwe dakbedekking of renovatie ?

Over de diensten
Wat is de gedetailleerde lijst van diensten?
Wat is de installatietechniek?
Waar zullen de materialen vandaan komen? Zijn de prijzen preferentieel? Worden ongebruikte materialen teruggenomen?
Waarom wordt een dergelijke dienst aangeboden als dat volgens de normen niet nodig is?

Over de prijs
Waarom is het goedkoper of duurder dan de concurrenten op die en die positie?
Wat is de toegevoegde waarde die in aanmerking moet worden genomen?
Waar zijn de besparingen op de prijs van een dak?
Worden de kosten van de werkzaamheden berekend op basis van de prijs per m2 of het uurtarief?

Bij levering en tracking
Wat zijn de verplichte en facultatieve garanties die worden voorgesteld voor de kwaliteitscontrole van de werkzaamheden?

Onze tips voor het onderhandelen over uw dakbedekking offerte

Het moment om met een dakdekker over een tarief te onderhandelen wanneer u samen een dakdekkersbestek bekijkt, is een cruciaal moment.

Eerst zal hij bepalen of de herstelling van uw dak al dan niet binnen uw budget past, vervolgens zal deze onderhandeling bepalen welke eventuele accessoires of verbeteringen u aan uw dak zult aanbrengen, en tenslotte zal dit gespreksmoment de kwaliteit van uw relatie met uw vakman bepalen.

Zoals bij elke onderhandeling moet u behendig zijn: probeer de ander niet te dwingen om de prijs te krijgen die u wilt.

Plaats u in zijn schoenen en informeer eerst naar de marktprijs: als u een natuurleien dak eist tegen de prijs van een synthetisch leien dak, zult u nooit serieus worden genomen.

U bent er beiden bij gebaat dat er een vestigingsovereenkomst wordt gesloten en dat deze zo soepel mogelijk verloopt.

Maar concurrentie is wat het is, en met gelijke vaardigheden en diensten kunt u onderhandelen over de prijs van uw dak per m2.

Hier zijn onze tips:

 • Laat de concurrentie spelen en vraag altijd minstens 3 prijsopgaven VOOR GELIJKE VOORDELEN (zelfde materiaal, zelfde werfbasis). Vraag de vakman naar de redenen voor het prijsverschil (een groot verschil kan alleen worden verklaard als de vakman een toegevoegde waarde biedt: snelheid, termijn, kwaliteit van het materiaal, enz.)
 • Indien de ambachtsman u diensten wil opleggen waarom u niet hebt gevraagd, controleer dan of deze noodzakelijk of verplicht zijn, en weiger ze indien dit gerechtvaardigd is.
  Bijvoorbeeld: installatie van een anti-UV primer, installatie van extra dakvensters, vervanging van het isolatiescherm als het in goede staat is…
 • Vraag uw vakman of hij prijzen heeft voor de materialen, of dat u ze zelf kunt proberen te kopen (zijn prijsopgave is dan zonder voorraad). Meestal is dit het geval.
  Maar controleer dan wel of de vakman het overtollige materiaal aan het eind van de bouwplaats
  terugneemt, zodat u niet met 15 vierkante meter overtollige tegels komt te zitten.
 • Vraag naar het gegevensblad van de gebruikte dakbedekking: waarom is die zo goedkoop? Of juist zo duur? Is een tussenoptie mogelijk, bijvoorbeeld door elders te kopen?
 • Controleer het aantal mensen dat op de bouwplaats aanwezig zal zijn en de arbeidskosten.
 • Vraag of er materiaal moet worden gehuurd (zodat u niet op het laatste moment nog een mand moet huren).
 • Controleer de BTW: 5,5% (grondstoffen, uitrusting, leveringen en verbeterings-, verbouwings-, inrichtings- en onderhoudswerkzaamheden die door een bedrijf worden uitgevoerd en gefactureerd) in plaats van 10%, dat kan een groot verschil maken.
 • Als uw budget beperkt is, bespreek dan de mogelijkheid om het puin zelf te verwijderen (zelf asbest verwijderen is verboden). Op voorwaarde natuurlijk dat je een aanhangwagen hebt om dat te doen.
 • Probeer een groepstarief te bedingen, als u buren of vrienden hebt die ook hun dak moeten laten vernieuwen.
 • Zorg ervoor dat niets wordt vergeten op de raming en dat er geen last-minute verrassingen zijn, vooral als ze de bouwplaats opschorten.
 • Pas op voor al te aantrekkelijke aanbiedingen. Als de vakman iets te collaboratief lijkt om de prijzen te verlagen en u een offerte aanbiedt die 40 of 50% goedkoper is dan die van zijn concurrenten, zoek dan uit hoe dit mogelijk is: niemand werkt met verlies!
 • Om op de prijsopgave te besparen, moet u er van meet af aan rekening mee houden dat leien die klaar zijn om te leggen (standaardformaat bijvoorbeeld) altijd goedkoper zullen zijn dan leien die op maat worden gemaakt (leien die ter plaatse moeten worden gesneden).

De bijkomende kosten die in een dakraming moeten worden opgenomen

In het algemeen, is een nieuw dak:

 • waterschade of infiltratie waargenomen
 • de noodzaak om nieuwe dakelementen toe te voegen (Velux, schoorsteen, ventilatie…)
 • een renovatie van de thermische isolatie
 • verouderde en verplaatste tegels die vervangen moeten worden…
 • een behoefte om zijn dak een nieuwe look te geven
 • de verhoging van een verdieping of de installatie van een zolder onder het dak

En al deze bouwplaatsen zijn niet wat wij noemen “een kleine zaak”.

Het is namelijk niet altijd voldoende om de oude dakbedekking te verwijderen en een nieuwe aan te brengen om een dakrenovatie te voltooien. Je moet het dak in zijn geheel bekijken.

Als uw dakdekker normaal gesproken het meeste van dit werk weet te klaren, bedenk dan dat uw dakdekker zelden een timmerman is, zelden een meubelmaker en nooit een architect.

Het lijkt dus redelijk te plannen om in een later stadium (!) andere vakmensen in te schakelen om u te adviseren, een diagnose te stellen van uw installatie ter plaatse of de evolutie ervan, en u zo een globaler beeld te geven van de te plannen werkzaamheden, naast uw dakdekkersbestek:

 • binnenhuisarchitect of timmerman
 • isolatie diagnostiek professional
 • verzekeraar (in geval van schade)
 • projectleider, als u voor uw werk een bouwvergunning moet aanvragen

Ten slotte zijn er een aantal kosten die kunnen volgen op de reparatie van uw dak, die niet noodzakelijk in de prijsopgave zijn opgenomen.

Als de dakdekker er verantwoordelijk voor is, vergeet dan niet om bij hem na te gaan of er goed voor zal worden gezorgd (in dat geval moeten ze in de prijsopgave worden opgenomen).

Anders, om binnen uw budget te blijven, zult u ze moeten laten begroten.

 • Verwijdering van enkele oude elementen die niet zullen worden teruggenomen (leidingen, windwijzer…)
 • Renovatie van goten en dakgoten
 • Ventilatie en scherm onder het dak
 • Aansluiting van zonnepanelen
 • Lastige takken snoeien
 • Demontage van het toegangshek tot het eigendom
 • Verwijdering van puin en gevaarlijk puin (in geval van mogelijke aanwezigheid van asbest)
 • Restauratie van het eigendom
 • Installatie van een regenwaterrecuperator
 • Verbouwing van het onderdak tot woonvertrekken
 • Levering van materialen als u ze zelf koopt
 • Huur van een gondel indien nodig
 • Beveiliging van de bouwplaats indien een van de zijden van het dak naar de openbare weg is gericht.

Guide-toiture.com helpt u bij de realisatie van uw dakwerken sinds 2016.

 

 

 

Recent Posts