Of koop het dak? Welke winkels of fabrikanten kiezen?


De huidige dakbedekkingsmarkt wordt breed bevoorraad, zowel wat betreft gespecialiseerde dienstverleners als leveranciers van materialen, gereedschappen, accessoires en benodigdheden voor dakbedekking, isolatie en dakbedekking.

Het is nu gemakkelijk om een aanbieding te vinden in de rekken van grote doe-het-zelfzaken, zoals Leroy-Merlin, of in gespecialiseerde borden voor dakbedekking, zoals Technitoit of Imyris Toiture.

 • Waar kunt u uw installatiebenodigdheden kopen?
 • Waar kan ik materiaal krijgen?
 • Waar kan ik advies en prijsinformatie krijgen?
 • Welke winkel heeft het meest interessante aanbod?
 • Kan ik materialen vinden in de uitverkoop of tegen groothandelsprijzen?
 • Welke vragen moet ik de verkoper stellen?

Op deze pagina vindt u onze antwoorden op veelgestelde vragen over inkoop en leveranciers voor :

 • Dakbedekking en dakbedekkingsmaterialen
 • het gereedschap om zijn dak
 • Dakbedekking accessoires
 • dakbenodigdheden
 • Uitrusting van het dak (steigers, veiligheidsharnassen, enz.)

Leer ook meer over

Waar, wanneer en hoe koop ik dakbedekkingsmateriaal?

Een dakconstructie of dakrenovatie brengt kosten met zich mee, zelfs als u ervoor kiest uw dak zelf te plaatsen.

Naast dakbedekkingsmaterialen hebt u speciale accessoires, geschikt gereedschap en natuurlijk veiligheidsuitrusting nodig.

Het plaatsen van een dak is een zaak voor specialisten: veiligheid, de juiste plaatsingstechniek om de levensduur van het dak te garanderen, de garantie van tien jaar, al deze argumenten moeten u ervan overtuigen een beroep te doen op een expert voor dit delicate werk.

Guide Toiture.com staat tot uw beschikking voor een gratis en snelle schatting van de dakbedekking.

Hier zijn enkele van onze tips om te kopen wat u nodig hebt voor uw dak tegen de beste voorwaarden:

1) Neem je tijd

Tenzij uw dak dringend moet worden gerepareerd, hebt u het voordeel dat u kunt anticiperen op de renovatie of aanleg van uw dak.

Profiteer van de vroege planning van uw bouwplaats om de marktprijzen en -tarieven te volgen en de beste aanbiedingen van materiaalleveranciers te controleren. Voor materialen zoals zink, bijvoorbeeld, schommelen de prijzen enorm.

2) Wacht op promoties en aarzel niet om te onderhandelen

Vooral als je een groot dakoppervlak te bedekken hebt! Dit maakt u een sterk argument om met uw leverancier over tarieven te onderhandelen. Grote doe-het-zelfzaken, zoals Leroy-Merlin, bieden regelmatig speciale aanbiedingen en promoties aan.

3) Vraag uw doe-het-zelver of materiaalleverancier naar de voorwaarden voor terugname.

Vooral als u niet zeker bent van uw oppervlakteberekening of als u denkt dat u rekening moet houden met extra vierkante meters voor het verlies, vraag de verkoper naar zijn voorwaarden voor het terugnemen van ongebruikte materialen.

4) Open een klantenrekening

Door een klantenrekening te openen bij een handelaar zult u waarschijnlijk kunnen profiteren van kredieten en kortingen.

Voordelige tarieven voor ambachtslieden

U moet weten dat als u een beroep doet op een professionele vakman of dakdekker, u automatisch profiteert van voordeligere tarieven voor materialen. Als u kiest voor een dure dakbedekking (leisteen of zonnepanelen bijvoorbeeld), kan dit bijzonder interessant zijn!

5) Abonneer u op nieuwsbrieven van gespecialiseerde sites

Door u in te schrijven op de nieuwsbrieven van gespecialiseerde sites zoals Technitoit of Imyris Toiture, ontvangt u uitnodigingen voor speciale promoties of privéverkopen.

6) Inloggen

Internet zal u in staat stellen vaklui te vinden voor uw werk, en gemakkelijker marktprijzen te vergelijken. Door de pagina’s van Guide Toiture.com door te bladeren, vindt u alle recente informatie over prijzen en tarieven van dakbedekking.

7) Budget voor levering

Levering, vooral van materialen, is erg duur! Als u via een vakman gaat, zal dit worden opgenomen in uw gratis prijsopgave, aarzel niet om hiernaar te vragen.

Het is veel interessanter om al uw producten op dezelfde plaats te kopen en slechts voor één en dezelfde levering te betalen. Nogmaals, aarzel niet om over het leveringstarief te onderhandelen!

Leroy-Merlin

Onder de grote doe-het-zelfzaken is Leroy-Merlin een van de winkels die u aantrekkelijke prijzen kunnen aanbieden voor een ruime keuze aan materialen, accessoires en uitrustingen voor de plaatsing van uw dak. Vooral voor stalen dakbedekking.

Met dit bord kunt u zich van A tot Z uitrusten voor uw dakbedekkingsproject.

Technitoit heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot marktleider in dakonderhoud.

Technitoit ontwikkelt een eigen gamma producten voor de reiniging (schuimwerend) en het onderhoud (waterafstotend) van uw leien- of pannendak en stelt zijn knowhow tot uw beschikking.

Imerys Dakbedekking

Imirys Toiture is in een nieuw jasje gestoken en is sinds dit jaar Edilians. Het merk is de onbetwiste specialist in terracotta dakpannen. Een zeer indrukwekkende catalogus van platte, diamant-, kanaal- en zelfs fotovoltaïsche dakpannen, voor uw daken, zowel traditioneel als met regionale en hedendaagse inspiratie.

Zoek niet elders om uw tegels te kopen: het honderdtal referenties van Imyris Toiture is het meest complete aanbod op de markt.

Leer ook meer over

 

 

 

Recent Posts