Focus: Het universum van het dak op Technitoit


 

Geschiedenis van het merk Technitoit

Het merk Technitoit werd in 2002 gelanceerd met een team dat gespecialiseerd is in de bouwsector, met als bijzonder doel de producten en toepassingsprocessen te verbeteren. Technitoit begon zich te vestigen in het grote westen van Frankrijk en breidde zijn markt uiteindelijk uit tot het hele nationale grondgebied.

Zo zijn er op dit moment meerdere franchises van Technitoit op het nationale grondgebied: meer dan 45 agentschappen in filialen of autonome dochterondernemingen, 3 franchises en een omzet van 78 miljoen euro in 2015.

Technitoit is gespecialiseerd in dakonderhoud en isolatie. Het biedt beide diensten aan

dakonderhoud

Het bedrijf biedt ook een adviesdienst, financieringsoplossingen voor dakbedekking en dakbedekkingswerken, en innoverende producten voor het onderhoud en de behandeling van daken, ontwikkeld door eigen onderzoek- en ontwikkelingswerk.

Parallel met de ontwikkeling van de producten van het merk Technitoit, heeft het bedrijf een “zelfreinigend huis”-concept ontwikkeld, met een gamma dakreinigings-, waterdichtings- en behandelingsproducten (met name anti-schuim) om zijn klanten een Technitoit-oplossing voor hun dak te bieden.

Het merk bevordert ook thermische bescherming door het gebruik van effectieve isolatie onder het dak, die het huis beschermt tegen warmteverlies in de winter, terwijl het koel blijft in de zomer. Dit is het principe van thermische isolatie van buitenaf, die bijdraagt tot de thermische efficiëntie van de woning.

Zo lanceerde Technitoit in 2014 MWool, zijn eigen vlokkenisolatie voor verloren zolderruimte. Deze nieuwe minerale wol van natuurlijke oorsprong werd ontwikkeld na verscheidene jaren van onderzoek. MWool vermindert koudebruggen en verbetert de energieprestaties.

Leer ook meer over

Technitoit dakbedekkingsproducten

Door leveranciers te selecteren en zelf onderhouds- of dakproducten te ontwikkelen, wil Technitoit de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden aan zijn klanten wanneer het bedrijf bij hen thuis tussenkomt om hun dak te renoveren of te onderhouden.

Ontschuimer : Technimousse

Met zijn dakantifoam biedt Technitoit een product aan dat een diepe eliminatie van ziektekiemen en wortels van mossen, korstmossen, algen, schimmels, enz. mogelijk maakt. Zonder beschadiging van tegels en leien.

De dakontschuimer van Technitoit, Technimousse genaamd, is een unieke bleekvrije, zuurvrije en dus dakvriendelijke behandeling. Het is fungicide, algicide en bactericide. Het is zeer doeltreffend in het elimineren van ziektekiemen die zich in het dak hebben genesteld en het zo lang mogelijk uitstellen van hun vorming. Dakantischuim is doeltreffend op alle dragers, zowel op dakpannen als op leien.

Het wordt geplaatst op een ontvet dak dat vooraf is gereinigd met een thermische reiniger onder middelhoge druk. De zeer krachtige ontsmettende werking wordt aangebracht door verstuiven.

Gekleurd waterafstotend: Technitoit Color

Technimousse bereidt de ondergrond voor op het aanbrengen van het dakafdichtingsproduct TechnitoitColor. De dakafdichting van Technitoit (gekleurd of kleurloos) beschermt en geeft uw dak weer kleur.

Dankzij de samenstelling van harsen, pigmenten en diverse specifieke additieven in waterige fase, creëert TechnitoitColor een beschermende barrière op tegels en leien. Na het aanbrengen ervan parelt het regenwater op het dak en voert het alle aanslag, vuil, stof en andere ziektekiemen mee. Als het regent, reinigt het dak zichzelf: dat is het nieuwe en innovatieve concept van het zelfreinigende dak van Technitoit.

Dakbedekking waterdicht maken verlengt de levensduur van dakpannen en leien en laat het materiaal ademen. De “gekleurde waterdichting” van Technitoit heeft een garantie tot 15 jaar.

Hij is verkrijgbaar in 6 kleuren: zand, sienna rood, tegel rood, donker rood, donker bruin en leisteen grijs. Er is ook een kleurloze versie.

Behandeling van houten kozijnen en dakelementen

Houten dakconstructies worden blootgesteld aan termieten en andere houtboorders zoals de huisboktor, de bruine houtworm of de houtworm. Deze insecten tasten bepaalde houtsoorten aan (afhankelijk van de regio) en verzwakken het timmerhout, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de stevigheid van de structuur, en dus van het huis.

Technitoit biedt zowel een preventieve als een curatieve behandeling aan.

  • De curatieve behandeling: na het verwijderen van het stof boort de technicus het timmerhout om de installatie van de injectoren voor te bereiden. Vervolgens wordt een diepe injectie uitgevoerd, waarbij het product onder druk wordt geïnjecteerd met behulp van een geschikte pomp. De
  • ongedierte
  • worden snel geëlimineerd. Ten slotte wordt een dubbele bespuiting met een preventief behandelingsproduct op het geraamte uitgevoerd om de voorbehandeling door injectie te voltooien en te voorkomen dat het ongedierte terugkomt.
  • Preventieve behandeling: na het ontstoffen van het timmerhout wordt een spray van een behandelingsproduct aangebracht om een barrière op te werpen tegen ongedierte dat zich zou willen vestigen.

Accessoires en afwerkingen voor daken

Om de renovatie van daken te vervolledigen, biedt Technitit een gamma accessoires en afwerkingen aan: dakgoten, dakranden, nokken, dakramen.

  • De zinken goot van Nantes (gebogen achterzijde en verhoogd voorstuk) is een goot die door haken wordt ondersteund en rust op een voeringstrook die met een lichte overhang is bevestigd. De basis is verticaal opgeheven om een scherpe hoek te vormen en eindigt met een open cilindrische zoom.
  • De zinken bakgoot van Le Havre (gewelfde achterzijde en gewelfde voorzijde) wordt gepresenteerd en geplaatst zoals de bakgoot van Nantes, maar de scherpe hoek is vervangen door een halfronde vorm. De afwateringshelling wordt verkregen door deze over de gehele lengte iets op te hogen. De Le Havre dakgoot is bijzonder geschikt voor de renovatie van vrijstaande huizen.
  • De “kroonlijst”-goot is gemaakt van aluminium, een onveranderlijk en recycleerbaar materiaal, met een grote weerstand, dat geen verbindingen of lasnaden nodig heeft om lekkage te voorkomen.

De dakranden zijn de uiteinden van het dak waaraan de goten zijn bevestigd, behalve bij de puntgevel van het dak. De aluminium dakgoten van Technitoit maken het mogelijk om het huis zijn glans terug te geven met een esthetische afwerking. Ze zijn stevig en duurzaam en vereisen geen regelmatig onderhoud, in tegenstelling tot houten randen, die om de 1 à 2 jaar moeten worden geschuurd en van een nieuwe verflaag moeten worden voorzien.

De bladbescherming is een scherm dat op de dakgoot wordt aangebracht om te voorkomen dat bladeren, mos of vogelnesten in de dakgoot vallen en uw regenwaterafvoersysteem verstoppen. De Technitoit bladbeschermer is weerbestendig. Zelfs bij zeer hevige onweersbuien zal het regenwater normaal worden afgevoerd.

De onderzijde of “mussenkap” wordt aan de voorzijde van het dak geplaatst. De onderzijde vormt een volledig waterdichte barrière die de dakstructuur doeltreffend beschermt tegen lucht en water. De onderkant van Technitoit is gemaakt van aluminium en is dus bestand tegen weersomstandigheden. De thermisch gelakte behandeling vergt geen onderhoud: de bekleding is roestvrij. Met de installatie van de Technitoit-afdekking zijn er geen koudebruggen meer in het kozijn.

De nok maakt het mogelijk de twee zijden van het dak samen te voegen. Het wordt traditioneel met mortel gebouwd en moet zorgen voor de waterdichtheid en de stevigheid van de dakbedekking van een huis. Het is soms versierd met een of meer nokfinnen. Technitoit biedt in deze categorie: daknokpannen, zinken nokpannen en leien daknokpannen.

Bovendien installeert Technitoit gecementeerde of genagelde nokken en daksluitingen.

Om Technitoit-producten te gebruiken, moet u contact opnemen met het dichtstbijzijnde filiaal en een Technitoit-specialist vragen om uw dak te onderhouden of te renoveren.

Leer ook meer over

 

 

 

Recent Posts