Vergelijkende Awards 2021 dakbedekking


Het verbouwen of renoveren van uw dakbedekking verdient veel aandacht, omdat dit werk duur kan uitvallen als het niet goed wordt uitgevoerd. Het is van essentieel belang op de hoogte te blijven en vergelijkende schattingen te verkrijgen, berekend per m².

De prijs van een dak hangt inderdaad af van vele factoren, waaronder de gebruikte materialen, de technische beperkingen van de bouwplaats…

Guide to Roofing begeleidt u bij de definitie en de realisatie van uw dakbedekkingsproject in functie van uw behoeften, uw verwachtingen en uw budget.

De prijs van het dakwerk

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, de kosten van dakbedekking worden berekend per m².

In deze prijs voor het opnieuw bedekken van een dak per m² is geen rekening gehouden met :

 • de installatie van dakvensters, Velux of andere
 • de prijs van de uit te voeren dakisolatie
 • mankracht

Deze werkzaamheden maken geen deel uit van de dekking en moeten extra worden begroot. Het inhuren van een vakman voor een gratis prijsopgave zal uw werk veel gemakkelijker maken.

In het algemeen en in normale staat (raamwerk in goede staat, isolatie en scherm op hun plaats, terracotta tegels van middelmatige kwaliteit):

Dakwerkzaamheden (dakbedekking) Dak prijs per m²
Gemiddelde prijs voor een nieuwe dakbedekking 30 tot 120 € per m²
Kosten van een dakrenovatie 30 tot 90 € per m²
Prijs van een dakreparatie (kapotte dakpannen die moeten worden vervangen) < 70 € per m²

Bereken de prijs van zijn dakbedekking

Bepaalde variabelen kunnen de prijs beïnvloeden, met name in het kader van een renovatie (de staat van het geraamte, de prijs van het geraamte, de versterking van het geraamte, het onderhoud van het dak, de behandeling van het dak, de vervanging van beschadigde onderdelen, enz.)

Om de kosten van uw dakbedekking te bepalen, moet u :

 1. Geef de aard van de uit te voeren werkzaamheden aan (bouw, renovatie of herstel). Een inspectie van uw dak kan helpen bij het bepalen van de algemene conditie en het soort werk dat moet worden gedaan, afhankelijk van de mate van de geconstateerde verslechtering.
 2. Kies uw materiaal in functie van uw type dak, uw architectuur en de levensduur die u voor uw dakbedekking wenst.
 3. Bepaal de complexiteit van het werk om te bepalen of u een dakdekker moet inhuren. U zult dan om offertes moeten vragen.

Om precies te weten hoeveel u moet uitgeven, vraagt u een dakraming op maat. Het is raadzaam een deskundige in te schakelen voor een deskundig advies. U kunt ook verschillende offertes verzamelen om een exact bereik te krijgen en het beste aanbod op de markt te krijgen.

Dak prijs per materiaal

De keuze van het dakbedekkingsmateriaal is de variabele die de prijs van een dak het meest beïnvloedt.

Klik op de gemarkeerde titels voor meer informatie.

Zoals u ziet, zal het gekozen dakbedekkingsmateriaal een aanzienlijke invloed hebben op de uiteindelijke kosten.

Ter vergelijking, de prijs voor een high-end dak :

 • Prijs van een leien dak 100 m² : 10 000 €.
 • Prijs van een fotovoltaïsch dak van 100 m²: 60 000 €.

Terwijl met de zuinigste materialen, gemiddeld:

 • Prijs van een houten dak 100 m² : 3000 €.
 • Prijs van een shingle dak 100 m² : 2000 €

Bij het opstellen van uw budget moet u echter rekening houden met de levensduur van de materialen, de waardestijging van het onroerend goed, de behoefte aan onderhoud, de energieproductie (zonnepanelen) of de isolatie (hout), enz.

Merk ook op dat regelmatig en adequaat onderhoud renovatiewerkzaamheden tot een minimum beperkt en dus de kosten van uw dakbedekking verlaagt.

Zo heeft een leien dak bijvoorbeeld een levensduur van minimaal een eeuw! Ik weet niet of je dak nog zo lang meegaat.

Imitatie is dus een alternatieve oplossing als u een goedkopere dakbedekking met synthetische leisteen wilt, maar toch hetzelfde uitzicht wilt hebben als bijvoorbeeld natuurlijke leisteen.

Voor meer informatie kunt u een offerte aanvragen bij de RGE dakspecialist van uw bedrijf.

Prijs van een nieuw dak per m²

Prijs nieuw dak Gemiddelde prijs per m2
Prijs van een nieuw dak per m² (alleen dakbedekking) 80 tot 160 € per m2
Prijs van een nieuw dak met frame per m². 180 tot 280 € per m2

Waar kan ik zijn dak kopen?

Voor de aankoop van uw dak en dakaccessoires kunt u rechtstreeks contact opnemen met de dakspecialisten (

Imerys Dakbedekking

bijvoorbeeld, of Technitoit), of u voorzien van doe-het-zelf superstores

(Leroy-Merlin

Het bedrijf is ook aanwezig in de meeste bouwmaterialenwinkels (Point P, Gedimat, Big Mat…).

Als u uw dak laat plaatsen door een vakman, kan hij u de levering van materialen tegen professionele prijzen aanbieden en krijgt u een betere prijs voor een nieuw dak per m2.

Dakrenovatie prijs per m²

Prijs voor het vernieuwen van een dak Gemiddelde prijs
Dakprijs 80 m² (alleen dak) 4800 €
Dakprijs 100 m² (alleen dak) 6000 €
Dakprijs 140 m² (alleen dak) 8400 €
Prijs renovatie frame alleen 100 tot 250 € per m²

De prijs van een dakdekker

Naargelang het type interventie zal het tarief van een vakman in dakbedekking evolueren, afhankelijk van het feit of de vakman het dak zal onderhouden, plaatsen of herstellen.

Over het algemeen worden de diensten van een dakdekker per uur gefactureerd, maar bepaalde beperkingen kunnen de rekening doen oplopen. De aangerekende prijs varieert naar gelang van de complexiteit van het uit te voeren werk. Er moet ook rekening worden gehouden met de oppervlakte van het dak, aangezien deze van invloed is op het aantal uren werk dat moet worden verricht.

De specifieke kenmerken van de bouwplaats, de duur van de werkzaamheden, de aard van de werkzaamheden en de gebruikte materialen zijn dan ook belangrijke criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij de berekening van de kosten van een dakdekker.

Het gemiddelde tarief voor een dakwerker is 60 € per m².

Sommige werkzaamheden vereisen een zekere techniciteit en echte know-how. Het is raadzaam een beroep te doen op de diensten van een dakdekker om de kwaliteit van het werk en de naleving van de bouw- en stedenbouwkundige voorschriften te waarborgen.

Leer ook meer over

De staat heeft verschillende maatregelen genomen ten behoeve van personen die dakwerkzaamheden willen uitvoeren. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden (renovatie, isolatie, bouw, inrichting van de zolder…) en de geldende voorwaarden naargelang van uw persoonlijke situatie, kunt u in aanmerking komen voor de volgende regelingen:

 • ANAH Subsidie
 • Energie Beloning
 • Maprimerénov’.
 • en verschillende lokale openbare hulpmiddelen

Deze steun wordt met name aangeboden op voorwaarde dat u een gekwalificeerde RGE dakdekker inschakelt. Vraag om een gratis prijsopgave.

De inschakeling van een gekwalificeerde RGE-vakman is een van de voorwaarden voor het verkrijgen van overheidssteun.

Een gediplomeerd vakman RGE en/of Qualibat zal uw werk kunnen dekken met zijn tienjarige verzekering: in geval van gebrekkig vakmanschap, bent u volledig beschermd.

 

 

 

Recent Posts